Vastuullisesti metsästä painokoneeseen

  • 22.06.2020
None

Suomalaisessa metsässä kasvaa paljon havupuita, mäntyjä ja kuusia. Nuo korkealle kohoavat puut ovat osa suomalaista kansallismaisemaa.  Havunvihreästä metsästä on moneksi. Metsässä virkistäydytään, vaelletaan ja samalla se on Suomen tärkein luonnonvara, joka mahdollistaa monelle elinkeinon. PackageMedialle tämä vihreä kulta on raaka-ainetta, josta saamme muovata asiakkaillemme personoituja pakkauksia monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Kaiken tämän lisäksi metsä on maapallolle tärkeä hiilinielu. Onkohan mikään toinen asia yhtä moniulotteinen ja merkityksellinen ihmisille ja maapallolle kuin metsä?

Metsäsertifikaatti kertoo vastuullisuudesta

Historiaan uppoutuessa selviää, että vielä 1800-luvun Suomessa metsät olivat voimakkaassa käytössä eikä kestävästä luonnonvaran hyödyntämisestä tuolloin vielä puhuttu. Metsä jäi ihmisen tarpeiden, kaskeamisen ja maatalouden alle. Lähihistoriassa metsästä luonnonvarana puhuttaessa käydään edelleen keskustelua maatalouden vaikutuksista metsän käyttöön, mutta kestävä metsän käyttö on 2020-luvulla vakiintunut toimintatapa.

Roolissamme pakkausteollisuuden valmistajana meidän ja metsän välissä ovat kartongin tuotantolaitokset. Arvostamme toimittajiemme sitoutumista kestävään metsätalouteen. Jokainen raaka-ainetoimittajamme on sitoutunut maailmanlaajuisten FSC- ja PECF-sertifikaattien periaatteisiin. Metsäsertifikaateilla osoitetaan, että metsiä käytetään kestävästi. Kestävä käyttö tarkoittaa ekologista, taloudellista ja sosiaalisesti kestävää metsien hoitoa ja käsittelyä.

Ympäri maailmaa käytössä olevat sertifikaatit eroavat hieman toisistaan. PECF-sertifikaatti on metsänomistajajärjestöjen ja metsäteollisuuden tukema järjestelmä. FSC-sertifikaatti on puolestaan lähtöisin ympäristö- ja luontojärjestöistä, ja se painottaa enemmän ympäristöön ja luonnonsuojeluun liittyviä seikkoja. Luonnonsuojelusäätiö WWF suosittelee vastuullisen kuluttamisen ohjeissaan valitsemaan juuri FSC-sertifioituja tuotteita. Meistä on mahtavaa, että meidän tuotantohihnallamme valmistuu juuri tällaisia pakkauksia.

Raaka-aineet tulevat läheltä

Kymenlaaksossa paperia ja kartonkia valmistetaan usealla tuotantolaitoksella. Tehtaamme sijainti Inkeroisissa mahdollistaakin raaka-aineidemme lyhyet toimitusketjut: parhaimmillaan saamme kartongin kahdensadan metrin päässä sijaitsevalta tuotantolaitokselta ja pisimmilläänkin raaka-ainetta kuljetetaan meille alle sadan kilometrin päästä.

Muovittomissa, nestettä ja rasvaa kestävissä kupeissamme käytämme KotkaMillsin innovatiivista, muovitonta kartonkia. Sen reitti merituulen tuoksuisesta Kotkasta Inkeroisten jokimaisemiin on kolmenkymmenen kilometrin pituinen. Toimitusketjuissa jokainen säästetty kuljetuskilometri tarkoittaa säästettyjä päästöjä ja pienempää hiilijalanjälkeä. Voimmekin ylpeydellä todeta valmistavamme lähiruoan sukulaisia, lähipakkauksia.

Meille myönnetyssä Euroopan aluekehitysrahaston hankkeessa kehitettiin PackageMedian digitaalisen painamisen ja digitaalisten palveluiden yhdistelmän etuihin perustuvan tarjooman tuotteistamista ja palvelukuvauksia kansainvälisen kasvun edellyttämiseksi.

Meille myönnetyssä Euroopan aluekehitysrahaston hankkeessa kehitettiin PackageMedian digitaalisen painamisen ja digitaalisten palveluiden yhdistelmän etuihin perustuvan tarjooman tuotteistamista ja palvelukuvauksia kansainvälisen kasvun edellyttämiseksi.